Blogg

Inredning med Art Deco-influenser av Anya Sebton

Anya Sebton är möbelformvigare och inredningsarkitekt och har kallats för den mest eftersökta talangen inom skandinavisk design. Hon är nu aktuell med flera spännande projekt så här kommer några av mina favoriter.

Luxaflex

Luxaflex-Anya-Sebton-Formelle-Design

Anya har fått välja ut sin favorit i Luxaflex sortiment och valde då ”Silhouette” som hon beskriver som en hybrid mellan gardin och persienn. ”Den omvandlar ljuset inne i rummet så att det blir behagligt och vackert, även när solen skiner in. Dessutom kan man se ut genom den skira väven, och ändå vara insynsskyddad.”

 

Spacethirtysix

Spacethirtysix-Anya-Sebton-Formelle-Design Spacethirtysix-Table-Anya-Sebton-Formelle

Trendgruppen PRs nya lokaler är ett annat av Anya Sebtons senaste uppdrag där hon bland annat har specialritat en bardisk och ett valv.

 

Palais för Asplund

Anya Sebton

En av mina favoriter på årets Möbelmässa var bordet Palais för Asplund som är Anya Sebton tagit fram tillsammans med formgivaren Ewa Lilja Löwenhielm. Inspirationen till bordet är hämtat från historiska miljöer och element som pelare, pedestaler  och väggpaneler vilket man tydligt kan se. Ett stilrent, minimalistiskt bord med en genomtänkt form och känsla.

Foto: Erik Lefvander, Pressbilder

Form us with love + Ikea = Odger

Odger 1Oder 2 Odger 4 Odger 5

Foto: Pressbilder Form us with love

Den är ingen nyhet direkt men behöver ändå lyftas fram i ljuset tycker jag. Ikea är väldigt duktiga på samarbeten med formgivare och stolen Odger som de tagit fram tillsammans med designduon Form us with love får man bara konstatera blev en riktig hit. Den är helgjuten och i två delar och monteras genom ett klick så helt utan skruvar. Att den dessutom är gjord av en mix av återvunnen plast och trä gör inte det hela sämre. Helt klart en stol som kan bli ett långsiktigt val med sin rena, enkla och minimalistiska design.

In my corner

in my corner bedroomin my corner livingroomin myc orner blackin my corner dinnerroomin my corner brown

Foto: In my corner

Det var länge sen man trodde att intresset för posters skulle ebba ut men det verkar som att det i stället växer och har blivit lite av en industri med företag som pumpar ut posters i alla möjliga motiv, storlekar och prisklasser. Det senaste är att Metro startat upp siten In my corner där de samarbetar med 15 st svenska formgivare. De kommer inte bara sälja posters utan planerar för att även kunna erbjuda sina kunder ramar, vaser och textilier. De snygga bilderna på produkterna är stylade av alltid lika stilsäkra duon Sundling Kickén.

Vad är hygge egentligen?

Hygge_lr

Det danska uttrycket Hygge har spridits snabbt över världen och det har skrivits ett helt gäng med böcker om det. Men vad menas egentligen med det?

Enkelt översatt kan man säga att hygge betyder välmående, mys och att man kan vara sig själv. Helt enkelt en önskan om en tid där allt inte är så stressat, där man kan vara avslappnad och känna en känsla av trygghet och välbehag. Det kan vara i sin ensamhet eller gärna tillsammans med goda vänner där man umgås i all enkelhet och bara sitter och pratar.

I hygge ska det inte vara perfektionism inblandad då det inte får vara en strävan efter den finaste bjudningen eller perfekta hemmet. Det ska i stället vara en spontan enkel middag eller en kopp kaffe med levande ljus. Det ska inte vara lyxigt och avancerat utan något som alla har råd med.

Så ta till dig lite mer av hygge och skapa dig en mysig och varm atmosfär och varva ner, släpp kraven och stressen och njut av livet tillsammans med de du tycker om! Sen vad du kallar det för spelar mindre roll!

Minimalistisk nylansering

Voice-Norm-dagbadd-Lader-MattiasStenberg-Levier-Hylla-Unit33-ask-svartbla-Cate&NelsonVoice-Norm-soffa-lader-tyg-Aino-Container-ask-sand-Designer-MattiasStenbergVoice-ChamferCabinetFemton-BowiePAll-NormSoffa-miljo-MattiasStenbergVoice-ANewStandard-2018

Foto: Pressbilder Voice

När man tänker på designvarumärket Voice tänker man på smarta förvaringslösningar. De har nu gjort en nylansering och tagit fram ett gäng nya möbler i en avskalad form, nästan som basplagg fast för möbler. Det är den duktige formgivaren Mattias Stenberg som lett utvecklingen och samordnat den visuella bilden av varumärket Voice. Formgivare för möblerna är förutom Mattias Stenberg även Cate & Nelson och Nina Jobs. Till de snygga miljöbilderna har de tagit hjälp av stylisten Annaleena Interiors. Ska bli spännande att följa utvecklingen av det nya Voice.

Belysning i nya former

Lysstavar FlosRingar Flos Vaggbelysning Flos

 

Foto: Johanna Eklöf/Formelle Design

På Möbelmässan kunde man se mycket belysning i olika varianter. Det var väldigt mycket i stavformat, raka långa stavar som hängde rakt eller på snedden. Men några av de häftigaste jag såg var dessa från Flos. Här har man tagit lysröret till en ny nivå och gjort belysningen till en skulptur som inte bara fyller rummet med ljus utan även blir en vacker utsmyckning.

Kolonn

Beckmans Massproductions

 

Foto: Pressbild

På Möbelmässan visade Beckmans studenterna Klara Hedengren och Lisa Lindh ett samarbete de gjort tillsammans med Massproductions där de tagit fram en rumsavdelare med fokus på hållbarhet. Kolonn är tillverkad av 100% cellulosafibrer utan giftiga tillsatser och har ett skulpturalt uttryck. Känns väldigt rätt i tiden med både materialval och den skulpturala känslan. Vi får hoppas vi får se mer av denna typ av uttryck.

2 favoriter från Design week 2018

Förra veckan var det Design Week 2018 i Stockholm. Jag var där och frossade i en massa snyggheter och två av favoriterna var dessa:

Dux Spaces by Lotta Agaton

Dux visade upp sina möbelklassiker i ett nytt sammanhang. Lotta Agaton hade stylat en stor lokal på Scenkonstmuseet och skapat olika miljöer med en känsla av hemmiljö.

DUX DUX dux7182

A quiet reflection

Det japanska inredningsvarumärket Ariake ska för första gången lansera sitt varumärke utanför Japan och hade tillsammans med bookazinet My Residence skapat en utställning med sina möbler. I privat residens i centrala Stockholm hade stylisten Annalenna Interiors handplockat inredningsdetaljer och verk tillsammans med Ariakes möbler och skapat en mycket inspirerande upplevelse.

a quite reflection 1a quite reflection 2

Foto: Dux pressbilder, Johanna Eklöf/Formelle Design

Grafisk sladd

textilsladd

 

Foto: Johanna Eklöf/Formelle Design

Är det fler än jag som stör mig på att laddsladden till den bärbara datorn oftast är för kort och att man aldrig har en bra förlängningssladd i närheten. Dessutom är sladdar allt som oftast så fula så man vill inte gärna ha de liggandes framme. För några veckor sedan stötte jag i alla fall på den snyggaste förlängningssladd jag har sett. En helt vanlig förlängningssladd men i tyg, i olika färger och mönster och till ett mycket bra pris, finns att köpa bland annat här. Så nu gör det inget om den ligger framme och väntar på att bli använd.

Spännande arkitektur

arkitektur arkitektur takterass

 

Foto: Svensk Fastighetsförmedling

Arkitektur och annorlunda hus är alltid inspirerande. I området där jag bor byggs det mycket men mest modulhus så inget man tappar hakan över direkt så tur det finns fullt av inspiration att hitta på nätet. Mitt öga föll på detta huset som nu är till salu på Svensk Fastighetsförmedling. Stilrent och modernt och med en enormt stor och härlig terass. Vad tycker ni? För att se mer bilder och ta en titt inne kan ni kolla här.